Burić briljirao u pobjedi Wetzlara, Kielu veliki derbi

Burić briljirao u pobjedi Wetzlara, Kielu veliki derbi

A. Beganović

U velikom derbiju njemačkog rukometnog prvenstva Kiel je danas savladao Flensburg (24:23).

Derbi susret njemačkog prvenstva opravdao je očekivanja, a da je slavio Flensburg umjesto Kiela ne bi bilo nezasluženo.

Flensburg je u prvom dijelu držao konce igre u svojim rukama i na odmor je otišao sa prednošću od tri gola (14:11). Međutim, u drugom dijelu se bude domaći, te na krilima više od 10.000 gledalaca u Sparkassen Areni preokreću rezultat u svoju korist.

Najefikasniji u redovima Kiela bili su Domagoj Duvnjak sa pet i Patrick Wiencek sa po pet pogodaka, dok su Anders Eggert i Thomas Mogensen sa po takođe pet pogodaka bili najefikasniji kod Flensburga.

Do pobjede je stigao i Wetzlar čije boje brani bosanskohercegovački reprezentativac Benjamin Burić. Rukometaši Wetzlara su pred svojim navijačima savladali Gummersbach (26:19), a upravo je Burić sa 15 uspješnih intervencija bio najzaslužniji za pobjedu svoje ekipe.

Kristian Bjornsen sa šest, te Philipp Weber sa pet pogodaka su bili najefikasniji kod Wetzlara, dok su kod Gummersbacha najučinkovitiji bili Simon Ernst sa sedam, te Evgeni Pevnov sa pet pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi