Burić i Dramac novi igrači RK Čelik

Zeničani kompletirali ekipu za nastavak sezone

Burić i Dramac novi igrači RK Čelik

Piše: D. Kurbegović Powered by:
Kao što smo sinoć pisali rukometaši Čelika ostali su bez dosadašnjeg šefa struke Bojana Crnomarkovića, koji se vratio u Banja Luku. 

Njega je na klupi naslijedio njegov prvi pomoćnik, inače bivši rukometaš Čelika, koji je proteklih godina radio s omladincima, te bio prvi pomoćnik svih trenera posljednjih godina u seniorskoj ekipi. Seldin Rizvanović konačno je dočekao priliku da samostalno vodi ekipu, koja se inače nalazi u nezavidnoj situaciji, te će u nastavku sezone voditi grčevitu borbu za opstanak u Premijer ligi.

Zeničani su ostali bez četvorice igrača, ali stigli su i neki novi momci, Bajramović je dijete kluba i ovo je njegov povratak u matični klub, dok je jučer angažovan i Zvekić iz dobojske Sloge. Još dva pojačanja crno-crveni su angažovali danas budući da prelazni rok za rukometaše traje do 12.januara rukovodstvo kluba moralo je angažovati još igrača, kako bi imali kompletiranu ekipu za nastavak sezone.

Mahir Burić, desni i srednji bek danas je potpisao za Čelik, a u Zenicu dolazi iz sarajevske Bosne, prije toga nastupao je za Bosnu iz Visokog, drugi igrač koji je pojačao Čelik jeste golman Mario Dramac, kojem je posljednji klub bila visočka Bosna.

Zeničani se nakon 13. kola u Premijer ligi nalaze na 10 poziciji s 15 osvojenih bodova, te ih u drugom dijelu sezone očekuje velika borba za opstanak u ligi.


Premijer liga BiH (M)