Burić i društvo nanijeli PSG-u prvi poraz

Derbi susret 13. kola

Burić i društvo nanijeli PSG-u prvi poraz

S. Mlaćo

U Francuskoj je večeras odigran jedan susret  rukometnog prvenstva, a rukometaši Nantesa na svom parketu u derbiju su savladali  favorizovani PSG (37:31), te mu tako nanijeli prvi poraz ove sezone.

Nakon prvog poluvremena bilo je 17:13, a domaći su u drugom poluvremenu nastavili sa sjajnom igrom te dodatno povećali prednost za konačnih 37:31.

Naš reprezentativac Senjamin Burić upisao je tri pogotka, a Guy Olivier je bio najefikasniji u redovima domaćih sa sedam pogodaka. Kod Parižana najefikasniji je bio Njemac Uwe Gensheimer sa osam pogodaka. 

Bio je ovo susret 13. kola, a na vrhu tabele je i dalje PSG sa 24 boda, dok Nantes ima 23. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi