Burić: Odbrana ključ uspjeha, samo pobjeda nas interesuje

Pivot Gorenja i bh. reprezentacije

Burić: Odbrana ključ uspjeha, samo pobjeda nas interesuje

A. Beganović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je u Bjelorusiju gdje će započeti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Nakon historijskog plasmana na Svjetsko prvenstvo u Kataru, pred izabranicima Dragana Markovića su novi izazovi. Sutra će rukometni Zmajevi u okviru 1. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo snage odmjeriti s Bjelorusijom, a uoči ovog meča u taboru našeg nacionalnog tima vlada sjajno raspoloženje.

Selektor i njegovi pomoćnici, kao i reprezentativci vjeruju u pozitivan rezultat, a pivot Senjamin Burić smatra da bi odbrana mogla biti ključ uspjeha.

"Očekuje nas težak susret, ali svi smo uvjereni da možemo nastaviti pružati dobre partije. Bjelorusija je kvalitetna reprezentacija, a susret bi po meni mogla odlučiti naša jaka odbrana. Ukoliko u odbrani pružimo ono što možemo, dobar rezultat neće izostati", za SportSport.ba je izjavio pivot Gorenja i našeg nacionalnog tima.

"Na svim pozicijama su Bjelorusi opasni. Većina ih igra u Meškovu i dobro se poznaju. Svakako da nam najveća opasnost prijeti od Rutenke, ukoliko bude spreman za susret. Na njega ćemo morati obratiti posebnu pažnju. Ponavljam, Bjelorusi su sa ili bez Rutenke jako kvalitetna reprezentacija, no mi razmišljamo pozitivno i samo nas pobjeda interesuje", dodao je Burić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti