Burić: Optimista sam pred duele sa Bjelorusijom i Danskom

Golman bh. reprezentacije lakše povrijeđen

Burić: Optimista sam pred duele sa Bjelorusijom i Danskom

A. Beganović

Golman rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i Gorenja, Benjamin Burić, zbog povrede prsta šake propustio je posljednji susret svog kluba, no njegov nastup u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nije doveden pod znak pitanja.

Sjajni bosanskohercegovački golman povrijedio se na treningu dan prije duela sa Slovanom, ali na svu sreću, ne radi se o ozbiljnijoj povredi.

"Na treningu sam povrijedio prst, no na svu sreću ne radi se o lomu, nego o istegnuću. Biću spreman za naredni susret", za SportSport.ba iz Slovenije je istakao Burić.

Nakon izborenog plasmana na Svjetsko prvenstvo, pred rukometnom reprezentacijom naše zemlje su novi izazovi. Naime, krajem ovog mjeseca i početkom narednog rukometni Zmajevi će u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo snage odmjeriti sa Bjelorusijom i Danskom. Protivnici za svaki respekt, a golman Gorenja je optimističan pred ove duele.

"Šta da ti kažem, sigurno da nam raspored nije išao na ruku. Bjelorusija je reprezentacija u usponu i to velikom, imaju dobre igrače predvođene Rutenkom, koji su na zadnja dva, tri velika takmičenja super igrali, dok je Danska jedna od najboljih svjetskih selekcija. Međutim, i pored toga sam veliki optimista pred ta dva meča", kaže Burić za naš portal i dodaje:

"Pokazali smo da možemo igrati sa velikim reprezentacijama i da smo spremni za to, a ako budemo dali svoj maksimum i rezultat će doći. Dosta toga nam ovisi od prve utakmice u Bjelorusiji, ako tamo napravimo dobar rezultat, svašta može biti u Tuzli u duelu s Danskom."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.