Burić produžio ugovor sa Nantesom

Bh. reprezentativac

Burić produžio ugovor sa Nantesom

Pivot bh. rukometne reprezentacije Senjamin Burić produžio je ugovor, koji ističe ovog ljeta, sa jednom od najboljih ekipa francuske lige Nantesom na još jednu godinu.

Burić će tako ostati u drugoplasiranom timu prvenstva Francuske, najjače rukometne sile u svijetu, do ljeta 2018. godine.

Nantes je jedini konkurent Paris Saint-Germainu u borbi za titulu prvaka Francuske. Nakon 13 odigranih kola, PSG je prvi sa 24 boda, a Nantes drugi s bodom manje. U derbiju odigranom krajem prošle godine Burićev Nantes pobijedio je kući velikog rivala sa 37:31.

Burić je do sada igrao u Maglaju, Izviđaču, Borcu i Gorenju iz Velenja odakle je i došao u Nantes. Njegov brat blizanac Benjamin nastupa za njemački Wetzlar, a obojica su standardni reprezentativci naše zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi