Burić: Umorni smo, ali ima da ginemo za svaku loptu

Rukometaši sutra protiv Slovačke

Burić: Umorni smo, ali ima da ginemo za svaku loptu

E. Škorić

Nakon desetosatnog putovanja autobusom, rukometaši BiH stigli su u Slovačku i sutra ih čeka teška utakmica.

Nakon dvije lagane i jasno očekivane pobjede nad Kosovom, bh. rukometaši kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo nastavljaju susretom protiv Slovačke u Trnavi.

Bit će to sve samo ne lagan meč i toga su svjesni svi oni koji su satima putovali prema Slovačkoj. 

"Ne krijemo kako su naša očekivanja velika. Očekujemo prvenstveno veliku borbu u odbrani, a onda i da pokušamo da postižemo lake golove", rekao je sjajni golman Benjamin Burić za SportSport.ba, dodavši:

"Umorrni smo, ipak smo dugo putovali, ali to ne bi trebao da bude nikakav alibi sutra. Moramo da izginemo na terenu, svjesni da nas čeka jako teška utakmica i da će svaka lopta biti važna. Nadamo se, u svakom slučaju, jednom pozitivnom rezultatu".

Unatoč umoru, igrači ističu kako su spremni da daju sto posto svojih mogućnosti kako bi stigli do povoljnog rezultata. Slovaci nisu naivni, ali definitivno ih možemo pobijediti. 

Susret između Slovačke i Bosne i Hercegovine igra se sutra od 18 sati, a tekstualni prijenos, kao i obično, možete pratiti na SportSport.ba. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi