Čaber: Povratak u Slogu je moj povratak kući
FOTO: Bugojno-danas.info

Ponovo u dresu MRK Sloga Gornji Vakuf

Čaber: Povratak u Slogu je moj povratak kući

S. Mlaćo

MRK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje ambiciozno ulazi u novu sezone Prve lige FBiH grupa Jug. 

Sloga se pojačala dovođenjem Sidika Omerovića, Anesa Halebića, Armana Ljutića, Harisa Pedića, Alena Čabera i Ahmeda Zukića.

Alen Čaber, sjajni golman ponovo će tako obući dres Sloge, a posljednji period proveo je u bugojanskoj Iskri.

"Želio bih se zahvaliti Iskri na odličnoj polusezoni, a svojim bivšim saigračima želim puno sreće u budućnosti. odlazak u RK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje bih nazvao povratkom kući jer je u tom klubu počela moja rukometna priča. Plan koji ovaj klub ima je zaista nevjerovatan, dovoljan dokaz za to je dolazak Sidika Omerovića, po meni najboljeg golmana Premijer lige, kao i trenera, te igrača. Prije svega tu sam vidio svoju priliku da sa njim napredujem kao golman", kazao je Čaber te dodao.

"Želim i da ispunim cilj koji sam na neki način ostao dužan Slogi prije dvije godine,a  to je ulazak u Premijer ligu. Želio bih se zahvaliti Upravi RK Sloga na ponudi i pozivu, te sam siguran da ću njihova očekivanja kao golman ove ekipe i ispuniti".

Treba istaći da će Sloga u novoj sezoni domaće utakmice igrati u novoizgrađenoj dvorani, pa je ovaj tim već sada glavni konkurent za povratak u najviši rang bh. rukometa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi