Čakić strijelac u velikoj pobjedi Ville nad La Riojom

Zildžić pogodio protiv Barcelone

Čakić strijelac u velikoj pobjedi Ville nad La Riojom

Dž. Mrakić

Rukometaši Ville iz Arande ostvarili su veliku pobjedu nad La Riojom u okviru 12. kola španske ASOBAL lige.

Ekipa našeg Amira Čakića slavila je domaću pobjedu rezultatom 30:27 i na taj način nanijela prvi prvenstveni poraz La Rioji. Najzaslužniji za pobjedu svog kluba bio je Oswaldo Dos Santos Maestro sa devet golova, a vrijedi istaći da se u strijelce upisao i naš Čakić, koji je postigao jedan gol iz dva pokušaja.

 

Što se tiče naših ostalih internacionalaca koji su nastupili u 12. kolu, Adam Savić i Amer Zildžić pretrpjeli su poraze sa svojim ekipama.

 

Zildžić je postigao jedan gol u porazu Ademara protiv jake Barcelone (33:37) , dok je s druge strane Savić upisao sedam odbrana u visokom porazu GO FIT-u od trećeplasiranog Granollersa (22:38). 

 

Villa se velikom pobjedom nad La Riojom popela na šesto mjesto ASOBAL lige, Ademar nakon poraza od Barcelone zauzima petu poziciju, dok se GO FIT nalazi na pretposljednjem mjestu na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.