Capote i Šarić u završnici slomili Austriju

Katar stigao do četvrtfinala

Capote i Šarić u završnici slomili Austriju

Reprezentacija Katara ne posustaje. Selekcija koju je selektirao prije svega novac stigla do četvrtfinala Svjetskog prvenstva što je najveći rezultat u istoriji katarskog rukometa. U susretu osmine finala Katar je pobijedio Austriju 29:27.

Skupe akvizicije katarskog saveza su i danas opravdale očekivanja. Kada je bilo najvažnije, Šarić je zaključao gol, u napadu su Vidal, Roine i Capote postigli važne golove, malo su i sudije pomogle i Austrijanci su potpisali poraz.

Većim dijelom utakmice niti jedna selekcija nije mogla ostvariti prednost veću od dva gola. Katar je bio za korak ispred u drugom dijelu, ali je Bauer pariraro Šariću. Definitivno je utakmica prelomljena u posljednjih pet minuta. Vidal postiže gol za +1 uz isključenje Wagesreitera. Sa čovjekom manje Austrijanci nisu mogli do gola, šut Webera je odbranio Šarić, pa je svirano probijanje Austrijancima. 

Na drugoj strani Capote podiže na +2, Hermannov šut odlazi u nepovrat, Capote 44 sekunde prije kraja stavlja tačku na i. Žarko Marković je postigao osam golova, šest u prvom dijelu. Rafael Capote je u nastavku bio nezadrživ, sedam golova do kraja utakmice. Treći strijelac je bio Bertrand Roine sa pet golova. Stojanović je ostao na tri odbrane, Šarić je imao za njega skromnih sedam, ali su one najvažnije bile upravo u završnici utakmice.

Protiv Katara su Austrijanci postigli tek četiri gola iz kontri, Santos je bio neprepoznatljiv sa svega dva gola. Zato Weber nije mogao sam, njegovih osam je bilo premalo. Bauer i Marinović su imali jedan broj odbrana, po osam.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.