Carlsberg BH novi sponzor RK Sloga iz Doboja

Potpisan ugovor

Carlsberg BH novi sponzor RK Sloga iz Doboja

Sponzorski tekst

Rukometni klub Sloga iz Doboja dobio je novog sponzora, kompaniju Carlsberg BH, koja će narednih godinu dana podržati rad ovog sportskog kolektiva. Ugovor su danas u Doboju potpisali Vojislav Rađa, predsjednik Upravnog odbora RK Sloga i Amir Tobudić, direktor kompanije Carlsberg BH.

"Sloga je u svojim redovima uvijek imala vrhunske igrače, osvajače olimpijskih i svjetskih medalja kao što su Đorđe Lavrnić, olimpijski šampion i Muhamed Memić, svjetski rukometni šampion. U kasnijem vremenu, usljed turbulentnih i ne tako svijetlih vremena, „Sloga“ je, kao i sport uopšte, bila prva na udaru u smislu izostanka finansijske podrške, dotrajalosti opreme, infrastrukture, ulaganja u promociju i mlade nade rukometa. Međutim, i u najtežim vremenima RK „Sloga“ uspjela je da opstane i zadrži brojne epitete građene još od prvih godina. Ovom prilikom izražavam veliko zadovoljstvo i zahvalnost našem novom sponzoru Carlsberg-u BH koji je prepoznao potencijal RK „Sloga“ što za nas predstavlja novi zamajac, motiv da budemo bolji i kvalitetniji ", izjavio je Rađa.

Kompanija Carlsberg BH obavezala se da će, sa brendom Lav, sponzorisati RK Sloga i podržati njihove buduće sportske nastupe s ciljem ostvarivanja što boljih rezultata. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Uspješno poslovanje naše kompanije i prodaju uvijek prati i aktivna podrška razvoju sporta u BiH. Trudimo se biti dio značajnih sportskih takmičenja, podržati mlade i perspektivne klubove, ali i klubove sa dugogodišnjom sportskom tradicijom koji već imaju iza sebe respektabilne rezultate, kao što je to RK Sloga. Tradicija popularnosti rukometa u Doboju kao i sportski rezulati ovog kluba razlozi su zbog kojih mi u kompaniji Carlsberg BH vjerujemo da uz našu podršku, u budućnosti, oni mogu biti i još bolji, a rukomet još popularniji", izjavio je Amir Tobudić, direktor kompanije Carlsberg BH.

Rukometni klub Sloga ove godine slavi 66. godina postojanja, u proteklom periodu je među najbolje plasiranim rukometnim klubovima na prostoru Bosne i Hercegovine, a više puta proglašen je najboljim sportskim kolektivom Doboja. Prvi izazov na terenu s novim sponzorom Sloga će imati već sutra, a nadaju se da će, kako su najavili,  Lavovski složno slaviti u tradicionalnom derbiju protiv RK Maglaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi