Cazin opravdao očekivanja: Rukometaši lagano s Grčkom

Rukometaši slavili

Cazin opravdao očekivanja: Rukometaši lagano s Grčkom

M. Šljivak

Rukometna reprezentacije Bosne i Hercegovine savladala je večeras u Cazinu selekciju Grčke27:22, te su na taj način ostvarili plasman u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Iako su naši rukometaši donijeli iz Grčke pet golova prednosti, večeras su u Cazinu ponovo bili mnogo bolji.

Grčka je ušla nešto bolje u utakmicu, te su imali predsnost na početku meča. Ipak, od 15. do 30 minute smo potpuno dominirali utakmicom. Grci jednostavno nisu imali šanse protiv naše selekcije koja nošena publikom s tribina lagano podizala svoju prednost. 

Nakon 30 minuta igre u ovom susretu naša reprezentacija je imala pet golova prednosti 17:12.

Nastavak utakmice je donio ponovo bolju igru naše selkcije. Imali smo konstantno vodstvo, a Grčka nije mogla parirati brzoj igri naše selekcije. 

Nisu gosti iz Grčke imali priliku da ugroze prednost naše selekcije. Prednost je uglavnom išla do sedam ili osam golova prednosti, što je za Grčku bila nedostižna razlika. Na kraju je naša selekcija slavila pobjedu s kojom su se plasirali u kvalifiacije za Evropsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije