Čelica: Borac jesam, ali nisam mangup

Bh. rukometni reprezentativac

Čelica: Borac jesam, ali nisam mangup

Bh. rukometni reprezentativac Duško Čelica postao je heroj Zagreba, nakon što je pogotkom u posljednjoj sekundi odveo svoj tim u osminu finala Lige prvaka. 

Rijetko viđen pogodak Čelice hit je na društvenim mrežama, a u razgovoru za hrvatske medije istakao je da takav pogodak nikada nije zabio u životu. 

"Pucamo na treningu iz zezancije, za neku okladu, ali ovako sa 15-20 metara... Nisam nikad u životu zabio takav gol. Kako sam puknuo? Onako 'preko ruke'. Bilo je daleko, lakše za prebaciti blok. Pala je lopta u punoj rotaciji ispred golmana, dobila ubrzanje i ušla. Da je Lite krenuo prema njoj, da nije čekao, moglo je biti drukčije, ali, eto, ispalo je najbolje za nas", kazao je Čelica, te se osvrnuo na natpise da je trener Vujović u njemu dobio mangupa.

"Borac jesam, ali nisam mangup. Talent možeš biti, ali bez rada i borbenosti nema ništa. Trener voli borbene igrače, čak i kada griješiš, ako se boriš, sve je OK. Ako neko zbog limita ne može, to je druga stvar. No, vidim da svi još napreduju. Još uvijek se tražim, nisam pravi Duško. Nisam na razini na kojoj bih trebao biti, ali se nadam da hoću. Zagreb je veliki klub i želio bih da mi nastavimo tu priču."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije