Čelica: Čista sreća, ne znam kako je ušlo

Zagreb slavi Čelicu

Čelica: Čista sreća, ne znam kako je ušlo

Rukometaši Zagreba plasirali su se u osminu finala Lige prvaka, nakon što su u neizvjesnom susretu savladali špansku Roju sa 31:30. 

Najzaslužniji za slavlje Zagreba bio je bh. reprezentativac Duško Čelica, koji je nevjerovatnim pogotkom u posljednjoj sekundi matirao protivničkog golmana.

"Drago mi je da smo pobijedili. Nisam zadovoljan igrom, pristupom ni koncentracijom kako sebe tako ni svojih igrača. Moramo raditi da to izbjegnemo dalje, to se ne smije događati ovakvoj ekipi koja raste iz dana u dan i stremi vrhu svjetskog rukometa. Završni gol je čista sreća, sretan sam što sam dao taj gol. Lopta je ušla, ni sam ne znam kako, ali sretan sam što jest i drago mi je da smo pobijedili", kazao je nakon susreta uzbuđeni Čelica.

Trener Veselin Vujović nije mogao vjerovati očima kada je vidio da je lopta završila u golu. 

"Imali smo sreću sa zadnjim pogotkom Duška Čelice. Čelica me čak pitao može li pucati na gol, ali sam mu rekao da ne priča gluposti i da je deveterac daleko. Stvarno nisam mogao vjerovati očima kada sam vidio da je lopta ušla. Igrali smo vrlo loše i vidjeli smo da nam u rotaciji nedostaju Tonči Valčić i Sandro Obranović."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.