Čelica slavio pobjedu, Bećirović poražen

Polovičan uspjeh bh. rukometaša u Francuskoj

Čelica slavio pobjedu, Bećirović poražen

U rukometnom prvenstvu Francuske večeras su na rasporedu bile utakmice 13. kola. Odigrano je pet utakmica. 

Favorizovani PSG je na domaćem parketu bio bolji od Tremblaya rezultatom 29:23. Parižane je do pobjede predvodio Marko Kopljar sa pet pogodaka, dok je bivši igrač Bosne Fahrudin Melić postigao jedan. 

Fantastično večer imao je golman Slaviša Đukanović koji je sa 15 odrbana vodio Saint Raphael do gostujuće pobjede protiv Ivryja rezultom 30:28. 

Bh. reprezentativac Boris Bećirović je u domaćem porazu Aixa od Nantesa 22:27 učestvovao sa 4 gola, a najzaslužniji za pobjedu gostiju bio je slovenački golman Goražd Škof sa 15 odbrana. 

Gostujuću pobjedu je slavio i Toulouse, ali bez Denisa Serdarevića u sastavu, kod Dijona rezultatom 27:23. U pobjedničkom timu najbolji je bio Nemanja Ilić sa sedam golova. 

Razloga za slavlje imao je i bh. reprezentativac Duško Čelica, koji je u pobjedi svog Rennesa protiv Selestata 29:26, postigao tri pogotka. Yann Genty je u Duškovom timu briljirao sa čak 22 odbrane. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.