Čelica strijelac historijskog gola i najbolji igrač susreta
Foto: epa.eu

Lijevom beku našeg tima laskavo priznanje

Čelica strijelac historijskog gola i najbolji igrač susreta

A. Beganović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u 1. kolu grupe B Svjetskog prvenstva savladala Iran (30:25).

Izabranici Dragana Markovića nisu na najbolji način otvorili susret. Mnogo su griješili, nervoza je učinila svoje, pa su Iranci na odmor otišli sa viškom od četiri gola (16:12).

Međutim, u drugom dijelu stvari su došle na svoje mjesto. Naši momci su vrlo brzo preokrenuli rezultat u svoju korist i na kraju su zasluženo slavili (30:25).

Odmah nakon susreta proglašeni su i najbolji igrači kod obje reprezentacije, a kod našeg nacionalnog tima laskavo priznanje pripalo je Dušku Čelici, koji je i postigao prvi historijski pogodak za Bosnu i Hercegovinu na jednom velikom takmičenju. Ukupno je Čelica danas postigao šest golova iz osam pokušaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.