Čelici izmakla titula zbog tehničkog propusta, Ovčina zadnji

Okončano rukometno prvenstvo u Kataru

Čelici izmakla titula zbog tehničkog propusta, Ovčina zadnji

Okončano je rukometno prvenstvo u Kataru, a ekipa Al Sadda za koju nastupa rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Duško Čelica, sezonu je okončala na drugom mjestu.

Šampionskom titulom u zemlji koja je na proteklom Svjetskom prvenstvu, čiji je bila organizator, osvojila drugo mjesto, okitio se sastav Al Gharafe. 

Čelicinom timu titulu prvaka je uskratio Al Rayyan koji je u savladao Al Gharafu, ali je zbog krivo prijavljenog igrača utakmica registrovana rezultatom 10:0 za Al Gharafu, pa je tako Al Saddu izmakla šampionska titula. Interesantno je da pored velikog broja Evropljana u ekipi koja je prva prošla kroz cilj nema nijednog stranog rukometaša.

Al Sadd će ipak imati priliku da se okiti titulom pobjednika Kupa Katara u kojem će učestvovati četiri proplasirane ekipe tamošnjeg šampionata. Pored Al Gharafe i Al Sadda to su sastavi El Jaish i Al Rayyan. Vrijedi spomenuti da je Čelica nedavno stigao u katarski klub iz PPD Zagreba u čijem dresu je ove sezone postigao jedan od najljepših golova u Ligi šampiona. 

Za razliku o Čelice, drugi bh. reprezentativac koji nastupa u katarskom rukometnom šampionatu, Alen Ovčina, nije ima toliko razloga za zadovoljstvo. Ekipa Al Shamala za koju nastupa naše reprezentativno lijevo krilo završila je na posljednjoj poziciji. 

Obojica naših rukometaša koji nastupaju u Kataru uskoro će put domovine gdje ih očekuju dva preostala duela kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Poljskoj. Izabranici Dragana Markovića, mešu kojima su i Čelica i ovčina, će 11. juna u Zenici u najbitnijem meču ugostiti Bjelorusiju, a tri dana kasnije će gostovati Danskoj. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.