Čelik bolji od Izviđača

Čelik slavio

Čelik bolji od Izviđača

M. Šljivak

Rukometaši zeničkog Čelika savladali su večeras u Areni ekipu Izviđača iz Ljubuškog rezultatom 29:27.

Domaći su vodili od samog početka utakmice, a iako su od treće minute igrali bez Aldina Begagića, koji je zbog udaranja laktom jednog gostujućeg igrača, isključen s utakmice. 

Čelik je i bez Begagića konstantno vodio. Ipak, nisu uspijevali da se odvoje na veću razliku od tri gola, a na poluvrijeme su otišli s dva gola prednosti, 13:11. 

Nastavak utakmice je donio gotovo preslikanu igru kao iz prvog. Uglavnom se igralo gol za gol, a na kraju je Čelik uspio da privede susret kraju, te da dođe do važne pobjede u borbi za doigravanje. 

Kadić i Bašić su predvodili domaće sa po sedam golova, golman Stračević je briljirao sa 17 odbrana, dok je kod gostiju Pavlak postigao šest golova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.