Čelik, Goražde, Izviđač i Borac u polufinalu Kupa BiH

Čelik, Goražde, Izviđač i Borac u polufinalu Kupa BiH

A. Beganović

U polufinalu rukometnog Kupa Bosne i Hercegovine igrat će Goražde, Čelik, Borac i Izviđač.

Najzanimljiviji duEl četvrtfinala bio je onaj između Vogošće i Izviđača. Skauti iz Ljubuškog su prvi susret riješili u svoju korist rezultatom 32:28, pa se u revanšu u Vogošći očekivalo mnogo uzbuđenja. Međutim, mlada ekipa iz Ljubuškog je pružila dobru partiju, te je i u Voogošći slavila rezultatom 29:26 i zasluženo se plasirala u polufinale Kupa.

Ereš sa šest, te Mandić i Hrstić sa po pet pogodaka su bili najefikasniji kod Izviđača, dok je iskusni Divković sa osam pogodaka bio najefikasniji kod Vogošće.

Rukometaši Borca su u Banjoj Luci savladali Konjuh (32:29), a kako su u prvom susretu u Živinicama slavili sa 34:18, sinoćnji meč je bio samo formalnost.

Na završni turnir plasirali su se i rukometaši Čelika, koji su nakon pobjede u prvom susretu 38:29, pretrpjeli poraz u revanšu od Krajine iz Cazina (25:24), no isti ih nije skupo koštao.

Goražde se direktno plasiralo u polufinale, pošto je Bosna zbog loše finansijske situacije odustala od daljeg takmičenja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.