Čelik na krilima Kadića, Martića i Jolovića porazio Konjuh

Arena neosvojiva za Konjuh

Čelik na krilima Kadića, Martića i Jolovića porazio Konjuh

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni pred oko 300 gledalaca upisali prvu pobjedu u prvenstvu.

Izabranici trenera Milenka Savčića u sjajnoj utakmici pobijedili su vrlo dobru ekipu Konjuha iz Živinica rezultatom 29:26.

Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 15:15, a u drugom su domaćini na krilima Boška Jolovića i Davora Kadića u 50. minutu došli na plus četiri, 25:21.

Prednost je do kraja sačuvana pa su Zeničani upisali prve bodove. Konačan rezultat glasio je 29:26.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Najbolji pojedinci u domaćem timu bili su Davor Kadić sa sedam pogodaka, te Eduard Martić i Boško Jolović koji su se u strijelce upisali po pet puta.

Kod gostiju se istakao golman Sidik Omerović sa 18 odbrana, te Adnan Jaškić sa osam, odnosno Haris Begić sa sedam pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.