Čelik pobijedio Gračanicu i ostao u borbi za opstanak

Rukometna Premijer liga, 28.kolo

Čelik pobijedio Gračanicu i ostao u borbi za opstanak

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika najveće su razočarenje ove sezone u Premijer ligi, ekipa koja je prošle sezone po prvi puta izborila nastup u Evropi u ovoj sezoni igra neprepoznatljivo, te se nalaze u opasnoj zoni. Izabranici trenera Mehmeda Begovca do posljednjeg kola će voditi borbu za opstanak u ligi što svakako niko nije očekivao, gledajući igrački kadar s kojim raspolažu Zeničani.

Danas su rukometaši Čelika u dvorani Bilmišće dočekali ekipu Gračanice u veoma važnoj utakmici za obe ekipe, koje se grčevito bore za opstanak.Domaćini su znali da bi današnjim porazom sigurno ispali iz lige, tako da su odigrali znatno bolje nego prošle utakmice.

Prvo poluvrijeme su domaćini uglavnom vodili, a rezultatska prednost se kretala od dva do tri gola razlike, ipak na pauzu se otišlo vodstvom Zeničana plus pet 15:10, što je moglo zadovoljiti malobrojne gledaoce na današnjoj utakmici.

Čelik je s dobrom igrom nastavio i u drugom poluvremenu, tako je u 27.minuti imao plus sedam razlike 26:19, tako da su se domaćini malo opustili, što je Gračanica skoro iskoristila jer su do kraja utakmice smanjili veliki zaostatak, ali nisu imali snage za potpuni preokret. Na kraju je završilo 31:29 za Čelik, kome je ovo bila 12 pobjeda u sezoni, ali svakako jedna od najvažnijih u borbi za opstanak.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Kada su u pitanju najbolji pojedinci današnje utakmice u redovima Čelika simultanku je odigrao Davor Kadić, koji je postigao 12 golova, Edvin Begović je postigao pet, a Edin Bajramović četiri gola, odličan je bio i golman domaćina Enes Sirćo, koji je imao 15 uspješnih odbrana.

Kod poražene ekipe Haris Bašić je postigao sedam, dok je Amir Sumbić dodao pet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti