Čelik pobjedom protiv Maglaja izborio Ligu 4

Premijer liga, 30. kolo

Čelik pobjedom protiv Maglaja izborio Ligu 4

Rukometaši Čelika su pobjedom u posljednjem kolu Premijer lige BiH protiv Maglaja rezultatom 37:28 osigurali četvrtu poziciju na tabeli.

Četvrto mjesto nakon regularnog dijela sezone zeničkom sastavu garantuje nastup u play-offu, tačnije u Ligi 4.

Ekipa Čelika je odlično otvorila utakmicu, držala je konce u svojim rukama, a tokom drugog poluvremena domaći rukometaši imali su u pojedinim momentima i prednost od 10 golova razlike. 

U timu Čelika najefikasniji bili su Begagić sa 10, Ivančev sa 9, Duvnjak sa 7, te Kadić sa 6 postignutih golova. Dok je u redovima Maglaja najraspoloženiji za igru bio Zvekić sa sedam postignutih pogodaka. 

Rukometaše Čelika u okviru prvog kola Lige 4 već u subotu u Gradskoj Areni očekuje susret sa sarajevskom Bosnom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti