Čelik pred gašenjem, pomozite!

Vapaj iz Zenice

Čelik pred gašenjem, pomozite!

Nakon niza pokušaja da se riješi situacija oko RK Čelik, klub je odlučio obavijestiti javnost, navijače, ljubitelje rukometa da u 67. godini postojanja prestaje sa funkcionisanjem.

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

"Jednostavno 'neko' svjesno ili nesvjesno zenički sport šalje u penziju pa tako je i naš Čelik došao na red.

Predsjednik Sanel Hasanović je podnio ostavku još 11.08.2017.godine. Pomenuti je na čelu Kluba bio osam mjeseci te se fizički, psihički i finansijski potrošio bez adekvatne podrške Grada i sponzora.

Pokrenuta je procedura za organizaciju Skupštine koja se do današnjeg dana nije realizovala. Predsjednik Skupštine Pane Škrbić je za sve osim za gašenje Kluba te je uzeo sebi za obavezu da učini sve što je potrebno za normalno funkcionisanje Kluba.

VREMENA VIŠE NEMA!

Prva liga Federacije Sjever počinje početkom oktobra, a klupski račun je prazan i bez naznaka da će biti omogućeno finansiranje. Udruženi u seniorskom pogonu RK “Čelik” i ŠR “Čelik junior” su počeli sa pripremama 01. augusta te podnijeli teret dosadašnjeg funkcionisanja, ali ulaziti u takmičenje bez konkretnog plana je nemoguća misija.

Iza nas je uspješna organizacija memorijalnog turnira “Zaim Kobilica”, dvije prijateljske utakmice i učešče na memorijalnom turniru “Namir Alispahić” u Bugojnu. Sve pomenute aktivnosti su volonterski realizovane. Šef stručnog štaba i svi igrači su bez ugovora i nez naknada. Kompletan Klub je postao volonterski, a time i amaterski.

Više puta smo se oglasili vezano za situaciju, hvatali se za slamku nade da ćemo uspjeti riješiti minimalne zahtjeve ali funkcionisanje sporta ne može biti obaveza nekoliko sportskih radnika. Razumijemo da je NK “Čelik” prioritet sporta u Zenici, ali to ne znači da sve ostalo treba ugasiti.

Teško je pisati ovakva saopćenja, uzdisati i slijegati ramenima, a ništa ne možete učiniti. Neka ovo bude poziv Gradonačelniku, Gradskom vijeću, ljubiteljima rukometa, privatnicima, roditeljima i svima koji  mogu nešto uraditi.

RK “ČELIK” JE NA PONUDI SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE. DOĐITE I PREUZMITE KLUB VRATA SU VAM ŠIROM OTVORENA!

Formirajte novi Upravni odbor, stručni štab, sve što treba da 25 igrača zeničkog korijena, naše djece koju smo gledali kako rastu i postaju dobri sportisti ne pošaljemo na ulicu? Možete li zamisliti da nakon 66 sezona nećete više gledati rukomet u Zenici?", stoji u saopćenju RK Čelik.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi