Čelik protiv Žepča postigao čak 51 gol

Prijateljska utakmica

Čelik protiv Žepča postigao čak 51 gol

O. Lekić

Rukometaši  Čelika  su večeras u  Gradskoj areni Zenica u drugoj prijateljskoj utakmici pred nastavak prvenstva u Premijer ligi BiH prosto pregazili ekipu Žepča, koja je član Prve lige Federacije BiH.

Rezultat je na kraju bio 51:26 za Čelik, nakon što je prvo poluvrijeme okončano vodstvom Zeničana od 25:11.

Treneri Čelika Begovac i Rizvanović  su pružili priliku za dokazivanje svim igračima koji su im bili na raspolaganju. Po onome što se vidjelo na terenu, priliku su svakako iskoristili najmladji igrač Čelika devetaestogodišnji Hamza Hadžić, koji je sa 8 postignutih golova bio golgeter utakmice  i povratnik iz RK Kaknaja Adnan Begagić koji je postigao 5 golova. Bakir Buljugija je  postigao 7 golova, a Aldin Begagić i Dervenčić po 6. Sva tri golmana Čelika  su ponovo bili na  visini zadatka. Tako je Riad Polić imao 10, Ajdin Tufekčić 8 i Enes Sirčo  7 odbrana  - ukupno sva trojica imala su 25 odbrana za 60 minuta igre.

Kod Žepča bolji od ostalih je bio Aca Damjanović (6 golova), te Jozinović i Dunđer (postigli po 3 gola).

"Ova utakmica je ispunila svoju svrhu, jer su svi naši igači dobili šansu da se pokažu. Svi su postizali golove osim golmana i beka Edina Bajramovića, koji se žalio na lakšu povredu. Čak je i mladi pivot Amir Kmetaš (19 godina)  postigao dva gola" kaže prof. Seldin Rizvanović, trener Čelika.

Do početka prvenstva iduće subote, 29. januara, Čelik će najvjerovatnije u srijedu odigrati još jednu prijateljsku utakmicu. U subotu gost Čelika u Gradskoj areni u prvoj prvenstvenoj utakmici u nastvaku prvenstva je Igman sa Ilidže.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti