Čelik u Areni bolji od Hercegovine

Rukometna Premijer liga, 13.kolo

Čelik u Areni bolji od Hercegovine

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni pred 200 gledalaca u derbiju začelja dočekali ekipu Hercegovina iz Nevesinja. 

Prije ovog kola Zeničani su imali skor od četiri pobjede i osam poraza, dok su gosti na svome kontu imali jednu pobjedu uz jedan remi, te 10 poraza.

Gosti su u Zenicu doputovali s 10 igrača, te su se držali prvih 15-tak minute, ali poslije nisu mogli parirati domaćinu. Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 16:12 za Čelik.

U drugom poluvremenu crno-crveni su ubacili u brzini više, te za 15-tak minuta drugog poluvremena stekli razliku koja je dostizala i desetak golova razlike.U posljednjih deset minuta utakmice domaći trener Bojan Crnomarković priliku je dao i ostalim rukometašima, koji ove sezone nisu imali veliku minutažu.Konačni rezultat utakmice glasio je 32:27 (16:12) za ekipu Čelika.

U pobjedničkoj ekipi najefikasniji su bili Aldin Begagić i Nikola Grahovac s po šest, te Marko Pandžić s četiri gola. U redovima Hercegovine Vojislav Čabrilo i Vlado Draganić s po šest, te Darko Dragović s pet golova.

Čeliku je ovo bila peta pobjeda, dok je Hercegovini ovo bio 11 poraz u sezoni. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ovom utakmicom završen je prvi dio sezone u Premijer ligi, a za obe ekipe očekuje se težak naredni period i biće veoma teško da u drugom dijelu sezone uspiju da izbore opstanak

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi