Čelik u Areni prejak za sarajevsku Bosnu

Premijer liga za rukometaše

Čelik u Areni prejak za sarajevsku Bosnu

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni pred oko 400 gledalaca savladali ekipu Bosne iz Sarajeva rezultatom 44:26, poluvrijeme 22:12 za domaćine. 

Bila je to ubjedljiva igra domaće ekipe, protiv gostiju u čijim redovima igra nekolicina veterana, koji su davno završili karijeru, ali su se na poziv rukovodstva kluba odazvali u spašavanju Bosne i igranja Premijer lige u ovoj sezoni.

Zeničani su mnogo jača ekipa od Bosne, a to su i demonstrirali tokom čitave utakmice, tako da je trener domaće ekipe Senad Skopljak u drugom poluvremenu dao priliku svim igračima. Gostujući trener Zuhdija Korkarić nije bio previše zabrinut niti nervozan, svjestan je kvalitete svoje ekipe i stanju u kojem se klub nalazi.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci, kod Čelika bolji od ostalih bili su kapiten Davor Kadić i Edin Bajramović sa po osam golova, dok su Begagić i Buljugija dodali šest pogodaka. Kod gostiju Bumazović je postigao devet, te Smailbegović četiri gola.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Zeničanima je ovo druga pobjeda u tri odigrana kola Premijer lige, dok je Bosna pretrpila i drugi poraz, uz jednu dobivenu utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.