Čelik u Areni rutinski savladao visočku Bosnu

Premijer liga za rukometaše

Čelik u Areni rutinski savladao visočku Bosnu

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni pred samo 100 gledatelja dočekali visočku Bosnu u okviru 11. kola Premijer lige. 

Prije ove utakmice Zeničani su imali skor od po pet pobjeda i poraza, dok su gosti u devet odigranih utakmica imali po četiri pobjeda i poraza, uz jedan neriješen rezultat.

Gosti su se u prvih 10-tak minuta držali na terenu, da bi domaćini predvođeni sjajnim Memićem, Kadićem, te odličnom igrom u odbrani preokrenuli rezultat u svoju korist, te iz minute u minutu povećavali svoju prednost. Na kraju prvog dijela utakmice bilo je plus pet za Zeničane 16:11, što je moglo zadovoljiti domaćina, te malobrojnu publiku, koja je došla večeras u Arenu.

U drugom dijelu igre Čelik je držao utakmicu pod kontrolom, te još dodatno povećavao razliku, da bi na kraju završilo plus osam 34:26 u korist ekipe koju s klupe predvodi Senad Skopljak.

Najbolji pojedinci u pobjedničkoj ekipi bili su: Davor Kadić sa 11 golova, Aldin Begagić sa šest, te golman Enes Sirćo, koji je imao sjajne 22 odbrane. U redovima ekipe iz Visokog, bolji od ostalih bili su Eldar Bečak sa pet golova, te Adnan Balta, Nedžad Imamagić i Haris Limo sa po tri gola.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Bila je ovo šest pobjeda Zeničana, te peti poraz ekipe iz Visokog u dosadašnjem dijelu sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.