Čelik u Areni ubjedljiv protiv Igmana

Rukometna Premijer liga BiH, 16.kolo

Čelik u Areni ubjedljiv protiv Igmana

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni u okviru 16. kola Premijer lige pred oko 300 gledatelja savladali ekipu Igmana sa Ilidže. 

Bila je to utakmica u kojoj se pobjednik znao već nakon par minuta, Zeničani su prije ovog kola imali omjer od osam pobjeda i sedam poraza, dok su gosti iz Sarajeva u Zenicu doputovali sa omjerom od pet pobjeda i 10 poraza.

Večeras su se publici u Zenici predstavili i novi igrači Čelika, Marko Čabai, Stefan Bugarčić i Nikola Matić, koji su prije nekoliko dana pojačali crno-crvene. Zeničani su sjajnom igrom u odbrani, te odličnim kontrama nakon grešaka igrača Ilidže na poluvrijeme otišli sa plus 11 razlike u svoju korist 21:10.

U drugom poluvremenu su gledatelji u Areni mogli vidjeti sve igrače domaće ekipe, koje je trener domaće ekipe Mehmed Begovac uveo u igru posljednjih 15-tak minuta utakmice. Konačni rezultat utakmice glasio je 37:28 za Čelik.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi, koja je večeras ubilježila devetu pobjedu bio je Davor Kadić sa osam golova, Edin Bajramović sa pet, te Hamza Hadžić i Aldin Begagić sa četiri gola, dok je golman Enes Sirćo imao 16 uspješnih odbrana.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U redovima Igmana rasploženi za igru bili su Tarik Alibegović sa sedam, te Almir Balaš sa šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi