Čelik u drugom dijelu slomio otpor Krajine

Rukometna Premijer liga BiH, 14.kolo

Čelik u drugom dijelu slomio otpor Krajine

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika i Krajine iz Cazina večeras su u dvorani na Bilmišću u Zenici, pred oko 300 gledalaca odigrali utakmicu 14.kola Premijer lige, odnosno prvu utakmicu u nastavku prvenstva nakon zimske pauze.

U prelaznom roku mijenjale su obje ekipe, domaći su se više oslonili na domaće igrače, dok su se gosti pojačali iskusnim igračima poput Bezbradice i Stojisavljevića.

Prije početka utakmice predsjednik RK Čelik, Sanel Hasanović uručio je dres, te prigodan poklon nekadašnjem golmanu ovog kluba Ubertinu Kovačeviću, koji je obolio, te se nalazi u invalidskim kolicima.

U prvom poluvremenu igralo se izjednačeno, obje ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a bilo je tu i dosta grešaka, očito zbog važnosti utakmice, koja je za obje ekipe jedna od važnijih u borbi za opstanak. Kada je u pitanju prvo poluvrijeme u domaćoj ekipi su se istakli Bajramović i Skopljak, dok je kod gostiju nezaustavljiv bio Srđan Savić. Prvi dio utakmice okončan je vodstvom Čelika rezultatom 16:15.

Zeničani su dobro krenuli u drugom poluvremenu, te su zahvaljujući golovima Begovića, Bajramovića i Pandžića u 43.minuti imali pet golova prednosti 24:19. Nastavili su domaćini dobro igrati, nošeni navijanjem domaće publike u 46. minuti ponovo golom sjajnog Begovića imali su plus šest 26:20. Zahvaljujući Ajdinu Tufekčiću večeras odličnim na golu domaće ekipe Zeničani u 50.minuti vode rezultatom 28:21. Gosti u drugom poluvremenu osim danas sjajnog Savića nisu imali raspoloženog igrača, koji bi mogao preokrenuti rezultat u korist gostiju iz Cazina.

Zadnjih 10 minuta utakmice crno-crveni su sačuvali prednosti, te su upisali šestu pobjedu. Gosti su ovim porazom u veoma teškoj situaciji, te sada već mnogo zaostaju za ekipama koje se bore za opstanak. Konačni rezultat na kraju bio je 35:32 (16:15) za ekipu Čelika.

Najbolji pojedinci u domaćoj ekipi bili su: Enes Skopljak s osam, Marko Pandžić sa sedam, te Edvin Begović sa šest golova. Bez obzira na ove pojedince, igrač utakmice je domaći golman Ajdin Tufekčić koji je utakmicu završio s 20 odbrana.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U redovima gostiju Srđan Savić je postigao sjajnih 14 golova, dok je Marko Stojisavljević postigao četiri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije