Čelik uz dosta muke do pobjede nad Prijedorom

Oslabljeni Zeničani na vrhu Premijer lige

Čelik uz dosta muke do pobjede nad Prijedorom

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni pred oko 700 navijača od čega oko 200 Robijaša, koji su od prve do posljednje minute nosili Zeničane do veoma teške pobjede nad ekipom Prijedora koja im je ponovo donijela lidersku poziciju na tabeli.

Čelik je u ovu utakmicu ušao bez dvojice veoma važnih igrača Davora Kadića i Milana Ivančeva, koji su iznenada otišli na probu u Iran. Domaćini su dobro otvorili utakmicu, te su vodili od samog početka utakmice. U 10. minuti bilo je 5:4, za crno-crvene, dok je u 20. minuti bilo 11:9, za izabranike trenera Milenka Savčića. Poluvrijeme je završeno sa minimalnim vodstvom Zeničana od 13:12, što svakako nije moglo zadovoljiti domaćeg trenera, koji je na poluvremenu u svlačionici imao šta prigovoriti svojim igračima.

Drugi dio utakmice, domaćini su mnogo bolje otvorili, te su u 40. minuti otišli na plus tri gola razlike 19:16, gosti su se vratili u igru u 50. minuti, kada su došli na minus jedan gol razlike 23:22, ali to je sve što su večeras uradili u Zenici. Do kraja utakmice domaćini su ubacili u brzinu više, te do kraja sigurno čuvali prednost.

Konačni rezultat utakmice glasio je 28:25 za Čelik. Kod domaćina najzaslužniji za vrijednu pobjedu bili su Nermin Mujanović sa sedam golova, Aldin Mehinović je postigao pet golova, dok su Edvin Begović i Dino Zvekić postigli po četiri gola. Kod gostiju Dančić i Kaurin su postigli po šest golova

Zeničani naredno kolo gostuju kod ekipe Lokomotive iz Brčkog, koja se nalazi na posljednjem mjestu, te bi i nakon narednog kola trebali zadržati lidersku poziciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.