Čelik želi pobjedu nad sarajevskim Studentima

U okviru Lige 4 u Zenici gostuje Bosna

Čelik želi pobjedu nad sarajevskim Studentima

Rukometni klub Čelik se, i pored svih nedaća i nepredvidivih problema, ipak uspio plasirati Ligu 4. Vezanim pobjedama u posljednja tri kola, protiv Izviđača u Zenici (29:27), nad Slogom u Doboju (29:30) i nad Maglajom kod kuće (37:29). 

"Plasman na treće mjesto apsolutno zaslužen, pogotovo zbog činjenice da smo u oko 90 od sto vremena tokom prvenstvene sezone u Premijer ligi bili na čelu tabele. Čestitam našim igračima koji su sjajnom borbenošću izvojevali plasman u Ligu 4", izjavio je na početku današnje Press konferencije predsjednik Čelika Pane Škrbić.

Kao što je poznato, istaknuto je na presici RK Čelika, ovaj tim je jednu za drugom u proljetnom dijelu prvenstva imao čak pet povreda igrača (Hurem, Kadić, Martić, Dervečić, Duvnjak), zatim tu je slučaj sa Ivančevim, koji je više od dva mjeseca bio van terena i van države, Čelik je imao peh više od mjesec dana odsustva sjajnog čovjeka i igrača Nerke Bašića, zbog privatnih obaveza, tako da je ovaj tim imao gotovo u kontinuitetu van stroja tokom protekle prvenstvene sezone od pet do sedam igrača, što ne bi izdržale ni velike profesionalne svjetske rukometne ekipe. 

"Naša agonija sa povredama se nastavlja. Danas smo dobili snimak 

magnetne rezonance koljena Mirze Dervenčića, koji je danas bio na pregledu kod primarijusa dr. Amira Salčina. Na žalost Dervenčić će morati na operaciju koljena (meniskus) i neće ga duže vrijeme biti na terenu. Operaciju će, najvjerovatnije, obaviti vrsni stručnjak dr. Amir Salčin i mi očekujemo da će on nakon operacije igrati još bolje nego ikada do sada", rekao je Škrbić.

Gotovo jedini pozitivan događaj, kako je rečeno na press-konferenciji, koji je jako obradovao sve istinske ljubitelje rukometa je povratak u ekipu Milana Ivačeva, koji je sat prije utakmice sa Maglajem stigao u Zenicu i odigrao cijelu utakmicu, zabiši 9 golova. 

I još jedan izuzetno pozitivan događaj je da se na svakoj utakmici sada

kod nas u ekipi pojavljuje dakle igra u prvoj postavi, a ne samo da su na spisku 16 igrača, naših pet-šest juniora (sa 16-17-18 godina). Harun Alihodžić je odigrao nekoliko posljednjih utakmica po svih 60 minuta, Muhamed Ajanović, Miralem Dudić, Ajdin Tufekčić, Ahmed Oruč, Haris Šarić - već imaju solidnu minutažu u prvoj postavi.

"U subotu, 10. maja u 19 sati mi dočekujemo RK Bosnu, koja ima

sjajan mladi tim. Ja pozivam sve ljubitelje sporta, posebno rukometa, da u što većem broju dođu u Gradsku Arenu i prisustvuju ovom meču za rukometne sladokusce", kaže Škrbić. 

Kapiten RK Čelika Aldin Begagić na konferenciji za novinare je rekao:

"Veliki je uspjeh sama činjenica da smo se zbog pehova koje smo imali, plasirali u Ligu 4. Dalji rezultati zavise od nas. U svaku utakmicu ćemo ulaziti sa ciljem pobjede. Ekipa Bosne je mlada i dobra ekipa. Stalno igraju sve bolje i bolje, ali s povratkom Ivančeva u ekipu vratio se i optimizam i mi smo sada druga priča... Idemo na pobjedu!"

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

I sam Ivančev bio je oduševljen činjenicom da je ponovo u timu Čelika:

"Presretan sam što sam ponovo u ekipi Čelika, među svojim prijateljima i saigračima. Sretan sam i zbog ulaska u Ligu 4, a na svakoj utakmici ću davati pet puta više od svojih mogućnosti, da bi nadoknadio ta dva mjeseca mog odsustva iz ekipe. Rezultat protiv Bosne? Naša pobjeda!"

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti