Celje bilo nadomak velike senzacije
Foto: EPA

Poraz Slovenaca

Celje bilo nadomak velike senzacije

M. Šljivak

Rukometaši Celja ispustili su pobjedu na gostovanju kod njemačkog šampiona Rhein Neckar Lowena, te su poraženi rezultatom 31:30.

Njemački šampion je opušteno ušao u meč i to im se umalo osvetilo, a Celje na kraju nije uspio da iskoristi totalno opuštanje.

Imalo je Celje čak tri gola prednosti u 47. minuti (27:24), ali je u posljednjih 10-ak minuta Neckar zaigrao kako zna, te su došli do vodstva 31:30.

Uspjeli su rukometaši Celja preko Gala Marguča da izjednače, ali im je dosuđen prestup, pa je pobjeda ostala u Njemačkoj.

Kim Ekdhal je predvodio domaći tim do trijumfa sa sedam golova, dok je na drugoj strani Miha Zarabec također postigao sedam pogodaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi