Celje pobjednik 2. turnira "Više od igre"

Smotra mladih rukometaša

Celje pobjednik 2. turnira "Više od igre"

Danas je u dvorani “Ramiz Salčin” nakon tri dana vrhunskog rukometa završen 2. Međunarodni rukometni turnir za kadete pod nazivom ''Više od igre'', a titulu na ovom turniru odbranili su rukometaši Celja PL iz Slovenije. 

Danas su na rasporedu bile utakmice za plasman i medalje.

U prvom jutrošnjem susretu, utakmici za sedmo mjesto Selekcija Grada Sarajeva je savladala Crvenu Zvezdu sa 28:27 i tako prvom pobjedom na turniru osvojila sedmo mjesto.

Susret za peto mjesto su igrali Metalurg i Balić-Metličić akademija, a pobjedu od 24:15 odnijeli su Makedonci.

Treće mjesto je pripalo ekipi Borca m:tel koja je sa 20:14 savladala goste iz Beograda, ekipu Partizana.

Finalnu utakmicu igrali su Celje PL i Izviđač CO, a pred sami kraj susreta Slovenci su se uspjeli rezultatski odvojiti i slaviti pobjedu od 19:16, te su tako odbranili trofej prvaka iz prošlogodišnjeg izdanja ovog turnira.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Mulan Vukšić iz Izviđača CO, dok je najbolji golman turnira Jernej Mlakar iz selekcije Celja PL. Stefan Petrić iz Crvene Zvezde je sa 30 postignutih pogodaka osvojio titulu najboljeg strijelca.

Vrijedi istaći da su individualne ali i ekipne nagrade uručivali Bilal Šuman, Gordan Muzurović, Enid Tahirović, Nebojša Golić i Igor Nikolić.


Obraz bh. rukometa na ovom turniru osvjetlale su ekipe Borca i Izviđača, a prema riječima selektora, Bilala Šumana u njihovim sastavima ima potencijalnih reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi