Celje u velikom derbiju bolje od Gorenja, tri pogotka Burića

Celje u velikom derbiju bolje od Gorenja, tri pogotka Burića

A. Beganović

U derbiju jesenjeg dijela slovenačkog rukometnog prvenstva Celje je na domaćem terenu savladao Gorenje (32:31), čije boje brane bosanskohercegovački reprezentativci Senjamin i Benjamin Burić.

Derbi slovenačkog prvenstva opravdao je oečkivanja, a bodovi su pripali Celju, mada ne bi bilo nezasluženo da se na kraju radovala i ekipa naših reprezentativaca.

Gorenje je nakon prvih 30 minuta imalo prednost od tri gola (17:14), no u drugom dijelu su domaći nošeni podrškom s tribina uspjeli nadokanditi zaostatak i na kraju su u neizvjesnoj zavšnici slavili rezultatom 32:31.

Najefikasniji u redovima Celja Zarabec sa 12 i Žvižej sa pet pogodaka, dok su kod Gorenja najučinkovitiji bili Szyba sa osam, te Skube sa sedam pogodaka. Senjamin Burić se tri puta upisao u listu strijelaca.

Celje se nalazi na čelu tabele sa 22 boda, dok je Gorenje drugoplasirano sa 20 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.