Ćeranić: Titulu je teže odbraniti nego osvojiti

Rukometaš Borca

Ćeranić: Titulu je teže odbraniti nego osvojiti

U ubjedljivoj pobjedi nad ekipom Kaknja, u prošlom kolu, lijevo krilo Borca Marko Ćeranić bio je jedan od najefikasnijih  igrača sa pet postignutih pogodaka.

Iako rezultat 42:28 pokazuje da su šampioni BiH lako savladali goste iz Kaknja, prvih 12 minuta vodila se neizvjesna borba, ali je, prema mišljenju Ćeranića, na kraju presudila dobra taktička priprema „crveno-plavih“.

"Protiv Kaknja nisam samo ja odigrao dobro, odigrala je čitava ekipa na visokom nivou, a to je ono što je važno. Mojih pet golova je proizvod rada kolektiva, a znamo da kolektiv uvijek izbaci pojedinca. Ovaj put sam pored, Dejana Unčanina, Gorana Daničića i Srđana Mijatovića bio i ja jedan od najefikasnijih", istakao je Marko Ćeranić za sajt kluba.

Ovaj susret bio je dobra uvertira pred najveći derbi polusezone, u kojem se narednog vikenda, u Ljubuškom, Banjalučani sastaju sa ekipom Izviđača.

"Uspjeli smo odigrati dobru utakmicu, probati neke stvari koje će nam dobro doći protiv Izviđača, a u isto vrijeme je trener uspio održati veliku rotaciju, te se igrači nisu previše umarali. A što više odmornih igrača imamo svakako da će nam biti lakše protiv jednog od najozbiljnih protivnika u ligi", kazao je Ćeranić i dodao da je sedam dana, koliko imaju za pripremu pred meč jedine dvije neporažene ekipe ove sezone, malo, ali i da će učiniti sve kako bi se što bolje pripremili i osvojili nove bodove u Ljubuškom.

Vjetar u leđa rukometašima Borca m:tel, kako kaže, daje i maksimalan učinak u dosadašnjem dijelu sezone, ali to ih ne smije opustiti.

"Naš cilj je odbraniti titulu, a uvijek ju je teže odbraniti nego osvojiti. Čeka nas ogroman posao, ali Borac je spreman", poručio je Ćeranić.

Na početku sezone bio je jedino klasično lijevo krilo u prvom timu, ali je ubrzo dobio konkurenta, Nebojšu Jovanovića, za kojeg kaže da je „odličan motivator“.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Na terenu nemamo baš priliku da sarađujemo, jer smo na istoj poziciji, pa gotovo nikad nismo zajedno u igri. Ali van terena se družimo i obično je upravo ono van terena bitnije za dobar odnos između saigrača, nego sam igrački kvalitet. Odlično se uklopio u ekipu i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu rasti zajedno", zaključio je Ćeranić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi