Četiri gola Toromanovića nedovoljna Wisli za prolaz

Rukometna Liga prvaka

Četiri gola Toromanovića nedovoljna Wisli za prolaz

E. Škorić

Rukometaši Veszprema, Flensburga i Barcelone plasirali su se u četvrtfinale rukometne Lige prvaka.

Veszprem je ugostio Wislu Plock i uspio da osvari pobjedu veću od gola razlike, te da prođe u četvrtfinale. Mađari su izgubili u prvom susretu sa 34:33, ali su večeras slavili sa pet golova razlike (31:26).

Srbijanski rukometaš Momir Ilić je predvodio domaće sa sedam golova, dok je Renato Sulić postigao šest golova. Bh. reprezentativac Mirsad Terzić nije se upisao u strijelce. Na drugoj strani, u redovima poljskog kluba, Muhamed Toromanović je postigoa četiri gola, koliko su postigli i Marcin Lijewski i Petar Nenadić.

Flesnburg je sa 30:27 savladao Celjane, koji su u prvom meču slavili sa 26:25. Dakle, Nijemci idu dalje. Anders Eggert Magnussen je sa šest golova vodio domaće, a isti broj pogodaka postigli su još Jim Gottfridsson, te Lasse Svan Hansen. 

Celjane je predvodio Marguc Gasper sa osam pogodaka. Barcelona je još jednom nadigrala danski Aalborg. Katalonci su večeras slavili sa 31:20. Kiril Lazarov je zabio šest golova za domaće, dok su četvorica rukometaša postigli po četiri gola. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.