Chambery bolji od bogatog PSG-a

Chambery bolji od bogatog PSG-a

A. Beganović

U okviru 6. kola rukometnog prvenstva Francuske odigrano je šest susreta, a u derbiju je Chambery naših Marka Panića i Edina Bašića savladao PSG (33:32).

Rukometaši Chamberyja priredili su veliko iznenađenje savladavši favoriziranu ekipu PSG-a. Do pobjede su Chambery vodili Edin Bašić sa osam, te Jerko Matulić sa pet pogodaka, dok je Marko Panić dodao jedan. Kod PSG-a je najefikasniji bio Fahrudin Melić sa osam pogodaka.

Creteil, naših Muhameda Toromanovića i Dejana Malinovića pretrpio je ubjedljiv poraz na gostovanju kod Toulousea (40:26). Nemanja Ilić sa osam, te Jerome Fernandez i Miha Zvižej sa po sedam pogodaka su bili najefikasniji kod pobjedničke ekipe, dok su Quentin Minel sa devet, te Hugo Descat sa četiri pogotka predvodili Creteil. Toromanović je postigao dva, a Malinović jedan pogodak.

Još jedna ekipa, čije boje brani bosanskohercegovački reprezentativac pretrpjela je poraz. Naime, Cesson-Rennes, našeg Duška Čelica, poražen je na gostovanju kod Tremblayja (22:19). Romain Terner i Arnaud Bingo sa po pet pogodaka su predvodili pobjedničku ekipu, dok su Damir Batinović sa pet, te Čelica i Romain Briffe sa po tri pogotka bili najefikasniji kod Rennesa.

U ostala tri susreta postignuti su sljedeći rezultati: Dunkerque - Istres 30:25, Nimes - Selestat 26:32, Nantes - Aix 33:25.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti