Chambery slavio, četiri pogotka Panića

Chambery slavio, četiri pogotka Panića

M. Maksimović

U okviru 3. kola francuskog rukometnog prvenstva Creteil naših Muhameda Toromanovića i Dejana Malinovića upisao je domaći poraz od Nantesa (28:25), dok je Chambery naših Marka Panića i Edina Bašića savladao Nimes (28:21).

Prvu osjetniju prednost Nantes je pokušao napraviti na polovini prvog dijela kada stižu do +3, ali je nakon prvog poluvremena Creteil došao na 12:13. Valero Rivera je bio nezaustavljiv, nakon gola u 38. minuti, gosti su poveli 14:18. Domaći rukometaši se nisu predavali, u nekoliko navrata su stizali na gol zaostatka ali nisu mogli utakmicu preokrenuti.

U domaćoj ekipi Dejan Malinović je postigao jedan gol, Muhamed Toromanović se upisao dva puta u listu strijelaca, dok je najviše golova (6) zabio Minel. De La Sud i Descat su dodali po pet. Borko Ristovski je na golu domaće ekipe imao solidnih 13 odbrana. 

Gosti su imali fenomenalnog Riveru sa deset golova, šest je postigao Claire. Gostujući golmani se nisu nabranili, Škof je imao sedam, Schulz pet odbrana. 

U susretu Chamberyja i Nimesa nije bilo dileme. Chambery je već na poluvremenu vodio 17:9, pet minuta prije kraja bilo je i 27:17, na kraju je završilo 28:21. Bosanskohercegovački reprezentativac Marko Panić postigao je četiri pogotka za Chambery, dok se pet puta u listu strijelaca upisao bivši Zmaj, Edin Bašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.