Chartres ponovo koban za Nimes, 14 odbrana Grahovca

Dobri nastupi Malinovića i Toromanovića

Chartres ponovo koban za Nimes, 14 odbrana Grahovca

Dž. Mrakić

Chartres bh. reprezentativca Nebojše Grahovca, posljednjeplasirana ekipa francuskog rukometnog prvenstva, u okviru 15. kola protiv jakog Nimesa slavio je prvu pobjedu ove sezone.

Nakon što je iznenađujuće porazio Nimes prije samo tri dana u okviru osmine finala nacionalnog kupa (30:26), Chartres je i ovaj put bio koban za petoplasiranu ekipu D1 lige (24:21). 

Jedan od najzaslužnijih za pobjedu svoje ekipe bio je Sergey Kudinov sa šest golova, a i ovaj put na nivou zadatka bio je bh. golman Nebojša Grahovac, koji je u drugom meču protiv Nimesa skupio 14 odbrana (48.28%).

Pored Grahovca, nastupe su upisali i Toromanović, Malinović i Počuča, koji su sa svojim Creteilom remizirali s ekipom Toulousea (31:31). 

Muhamed Toromanović i Dejan Malinović pružili su dobru partiju i obojica su se po tri puta upisali u listu strijelaca, a vrijedi izdvojiti i nastup Dragana Počuče, bivšeg reprezentativnog golmana Bosne i Hercegovine, koji je skupio četiri odbrane na ovom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi