Lijevi bek Poljske nakon utakmice sa Hrvatskom

Chrapkowski: Ne plašimo se sudija, moramo biti strpljivi

Rukometna reprezentacija Poljske slavila je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Hrvatske rezultatom 24:22. 

Odličnu partiju pružio je Piotr Chrapkowski, lijevi bek Kielcea. Postigao je tri gola uz stopostotan šut iz igre. Dva gola postigao je u trenutku kad je Hrvatska vodila 18:16 i tako je vratio Poljsku u igru, a jedan je postigao nakon sedmerca Horvata i poravnao rezultat na 22:22. 

"Bila je to teška utakmica, igrali smo odličnu odbranu, Szmal je bio nevjerovatan. To je bilo naše najjače oružje. Kontranapadi su bili na nivou i ovo je naša najbolja utakmica na prvenstvu. Ne smijemo se plašiti sudija u polufinalu protiv Katara. Moramo biti strpljivi i onda možemo pobijediti u tom susretu," rekao je Chrapkowski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.