Čičkušić: Cilj kluba je plasman u doigravanje za prvaka

Najbolji rukometaš Maglaja za SportSport.ba

Čičkušić: Cilj kluba je plasman u doigravanje za prvaka

D. Kurbegović

Rukometaši Maglaja najveće su iznenađenje ove sezone u Premijer ligi. 

Ekipa koju s klupe predvodi iskusni Mahmut Obralić, nalazi se na trećoj poziciji, te će igrati završnicu prvenstva.

Svaka ekipa mora imati i vođu na terenu, a to je u redovima Maglaja svakako srednji bek Benjamin Čičkušić. Ovaj sjajni rukometaš ponajbolji je igrač lige, a ove sezone igra zaista fenomenalno. Njegov prosjek je više od 10 golova po utakmici što je zaista fenomenalan podatak.

Večeras je u Zenici u derbiju kola, ovaj rukometaš postigao nevjerovatnih 14 golova, te i onaj posljednji koji je minutu prije kraja donijeo pobjedu Maglaju nad Čelikom rezultatom 35:36.

Nakon utakmice razgovarali smo sa ovim rukometašem, koji je za SportSport.ba govorio o derbi utakmici, planovima za naredni period i očekivanjima do kraja sezone.

"Očekivali smo tešku utakmicu protiv Čelika, koja je dobra ekipa i čudi me zašto se ovako loše plasirani, imaju nekoliko sjajnih individualaca i očito da nešto ne štima. Mi smo ovdje došli da pobijedimo, kao i svaku utakmicu koju igramo. Idemo od utakmice do utakmice, ne želim praviti nikakve planove, pa vidjet ćemo na kraju šta će biti. Naravno da je cilj ostati teći i igrati doigravanje za prvaka", ističe Čičkušić.

Večeras je postigao 14 golova, od kojih je i onaj za pobjedu minutu prije kraja utakmice.

"To je samo splet okolnosti, da jedna cijela ekipa odradi posao koji izbaci pojedinca. Ja sam zabio ono što sam morao i vjerovatno što bi i neko drugi postigao. Danas sam bio ja, sljedeću utakmicu će biti neko drugi, imali smo veliku podršku navijača, koji nas bodre na svakoj gostujućoj utakmici. Mi na domaćim susretima imamo prosjek od 1500 ljudi u dvorani, mislim da je to i svrha rukometa, ne samo za Maglaj, nego se trebaju podržavati i Čelik i drugi klubovi. Znamo kakva je situacija u našoj državi oko sporta, publika je tu jedina da nas podrži", kaže Čičkušić.

Lični planovi za naredni period, budući da igra sjajno sezonu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Meni je prevashodni cilj ostvariti uspjeh s Maglajom, bitno je da ostanemo na ovoj poziciji kojoj smo sad. Vidjet ćemo za inostranstvo, dok se god dobro trenira i igra, samo je bitno da zdravlje služi i ne sekiram se ja kada je u pitanju nastavak karijere", kazao je Čičkušić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi