Cindrić u zadnjoj sekundi srušio Barcu, Vardar u finalu!

Rukometna Liga prvaka

Cindrić u zadnjoj sekundi srušio Barcu, Vardar u finalu!

E. Škorić

Rukometaši Vardara plasirali su se u finale završnog turnira Lige prvaka.

Nakon što je PSG dobio Veszprem, Vardar je u drugom polufinalu bio bolji od Barcelone as 26:25.

Meč je počeo tako što su i jedni i drugi rješavali svoje napade i igralo se gol za gol, da bi onda Barca prva stigla do dva gola prednosti (6:4), ali se Vardar vraća i stiže do vodstva na poluvremenu (13:12).

Vardar je vodio dobrim dijelom drugog poluvremena, imao i plus dva u nekoliko navrata, no ušlo se u izuzetno neizvjesnu završnicu, kod rezultata 23:23.

Na tri minute do kraja, Vardaru je Čupić donio vodstvo sa sedam metara i Makedonci su došli na korak od velikog finala. Lazarov pogađa za 24:24, a onda Cindić donosi prednost Vardaru.

Upravo je Cindrić u ludoj završnici, dvije sekunde prije kraja, pogodio za veliko slavlje Vardara, koji će sutra u finalu za titulu igrati protiv PSG-a.

Lazarov je postigao šest golova za Barcu, no to nije bilo Kataloncima dovoljno. Rivera je dodao četiri, a N'guessan tri gola. Na drugoj strani Dujshebaev i Čupić su dali po sedam, a Borozan pet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi