Čosić otišao u Maglaj, vraća se Bajramović

Novosti iz RK Čelik

Čosić otišao u Maglaj, vraća se Bajramović

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika trenutno se nalaze na odmoru, ali rukovodstvo kluba se priprema za predstojeći prelazni rok koji počinje 01. jula, a završava 30.jula.

Zeničani će ostati bez jednog od najboljih igrača iz prošle sezone, mladog lijevog krila Hase Čosića, koji je dogovorio prelazak u redove novog premijerligaša ekipe Maglaja.

Odlazak Hase Čosića bi trebao nadoknaditi Milan Duvnjak, koji igra također na poziciji lijevog krila, a isti se oporavio od teške povrede u prošloj sezoni, te će spremno dočekati početak priprema. 

Kada su u pitanju ostali igrači, te moguće prinove u završnoj su fazi pregovori sa 31-godišnjim lijevim bekom Edinom Bajramovićem, inače igračem koji je ponikao u Čeliku, te je učestvovao u ulasku kluba u najviši rang takmičenja prije sedam godina. Ovaj sjajni igrač u prošloj sezoni nastupao je za RK Krajina iz Cazina, gdje je bio najbolji igrač i strijelac.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Osim Bajramovića blizu dolaska u Zenicu je i desni bek Stanko Stanković iz Dervente, osim ovih igrača rukovodstvo kluba planira angažovati još jednog golmana, čime bi kompletirali igrački kadar za narednu sezonu. Ponajbolji igrač u prošloj sezoni Boško Jolović, uprkos pozivu iz Vogošće, odlučio se za ostanak u Čeliku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.