Creteil skočio na četvrto mjesto, tri gola Malinovića

Poražen Cesson

Creteil skočio na četvrto mjesto, tri gola Malinovića

Dž. Mrakić

Creteil naših Toromanovića i Malinovića slavio je pobjedu u susretu 10. kola francuske LNH lige.

Malinović i saigrači na domaćem terenu dočekali su ekipu Cessona, a rezultat u petoj prvenstvenoj pobjedi Creteila na kraju susreta glasio je 29:26.

Najzaslužniji za pobjedu svoje ekipe bio je Nedim Remili sa devet golova iz 11 pokušaja, dok su se u redovima Cessona najviše istakli Skatar i Suty sa po četiri postignuta gola.

Desnik bek Creteila i rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dejan Malinović tri puta se upisao u listu strijelaca, dok drugi bh. internacionalac u redovima ove ekipe Muhamed Toromanović nije nastupio.

Creteil je ovom pobjedom skočio sa sedmog na četvrto mjesto LNH lige, dok se Cesson nakon ovog poraza nalazi na šestom mjestu na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.