Creteilu bod, pet golova Malinovića, tri Toromanovića

Creteilu bod, pet golova Malinovića, tri Toromanovića

A. Beganović

U okviru 14. kola francuskog rukometnog prvenstva Creteil naših Dejana Malinovića i Muhameda Toromanovića remizirao je na gostovanju kod Nimesa (27:27).

U derbiju začelja Creteil je stigao do velikog boda, a raduje i dobra igra naših reprezentativaca Malinovića i Toromanovića. Malinović je sa pet pogodaka bio uz Descata, koji je postigao šest, najbolji strijelac svoje ekipe, dok je Toromanović tri puta pogodio mrežu Nimesa, kod kojeg je sa sedam pogodaka najefikasniji bio Saurina.

Chambery, čije boje večeras nije branio povrijeđeni bh. reprezentativac Marko Panić, slavio je na gostovanju kod Dunkerquea (21:17). Bosanskohercegovački internacionalac Edin Bašić je sa sedam pogodaka bio najefikasniji igrač kod pobjedničke ekipe, dok je Julian Emonet također sa sedam pogodaka predvodio Dunkerque.

Vodeći Montpellier je slavio na gostovanju kod Toulousea (34:28), Selestat je također upisao gostujuću pobjedu u duelu sa Cessonom (31:27), kao i Aix koji je bio bolji od Istresa (35:28), dok su Tremblay i St.Raphael podijelili bodove (28:28).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.