Crna Gora bez problema, Švedska kandidat za polufinale

Prve utakmice u grupi II

Crna Gora bez problema, Švedska kandidat za polufinale

Braniteljice naslove, rukometašice Crne Gore uspješno su otvorile i drugi krug takmičenja. U prvom susretu drugog kruga Crna Gora je ostavila Njemačku na -7.

U prvom dijelu Njemačka je držala priključak, u nastavku je utakmica prelomljena kada je Petrović postigla gol za vodstvo Crne Gore 20:15. Od tog trenutka, do kraja utakmice, Njemačka više nije mogla ozbiljnije zaprijeti, pa je završilo trijumfom Crne Gore 27:20. Milena Knežević je predvodila Crnu Goru sa osam golova uz svega dva promašaja. Kod Njemačke usamljena je bila Marlene Zapf sa šest golova.

Šveđanke su ostvarile super važnu pobjedu nad Francuskom 29:26 kojom su istakle kandidaturu za polufinale. Francuskinje su igrale odlično u prvom dijelu, pogotovo u periodu do 25 minute. U tom dijelu su imale pet, šest golova prednosti. Do poluvremena se prednost istopila na dva gola. U nastavku Šveđanke vrlo brzo hvataju egal i utakmica ostaje otvorena do posljednjih pet minuta. Francuskinje ne koriste napada na -2, Hagman iz kontre podiže na 28:25.

Ta prednost bila je nedostižna za Francuskinje u posljednje dvije i pol minute. Upravo je kod Švedske bila najefikasnija Nathalie Hagman sa sedam golova, tri su bila iz kontre. Upravo su Šveđanke i protiv Francuske pokazale kako je kontra njihovo najbolje oružije (šest golova). Kod Francuske daleko iznad svih je bila Alexandra Lacrabere sa deset golova.

Grupa II:
Švedska - Francuska 29:26
Crna Gora - Njemačka 27:20

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.