Crna nedjelja za favorite: Katar slavi četvrtfinale!

Ispala i Njemačka

Crna nedjelja za favorite: Katar slavi četvrtfinale!

E. Škorić

Nakon Danske, od Svjetskog prvenstva u Francuskoj oprostila se i rukometna reprezentacija Njemačke.

Nijemci su imali Katar za rivala u osmini finala i, unatoč  velikoj ulozi favorita, nisu uspjeli ostvariti pobjedu, pa će, poput Danske, prerano kući.

Njemačka je bolje krenula u meč, brzo je stigla i do četiri gola prednosti (6:2), da bi na poluvremenu bilo 10:9.

Iako se Katar uvijek držao na nekom pristojnom minusu, pa i u par navrata imao neriješen rezultat, malo ko je mogao očekivati da će na kraju slaviti pobjedu.

U neizvjesnoj završnici Nijemcima su se zatresle ruke, Katar je stigao do 21:20 pobjede i počelo je veliko slavlje. U četvetfinalu Katar će igrati protiv Slovenije.

Rafael Capote je postigao devet pogodaka za Katar, dok je četiri dodao Bertrand Roione. Nijemcima nije pomoglo ni 19 odbrana Andreasa Wolffa. Dario Šarić imao je 15 odbrana na drugoj strani.

Njemačka - Katar 20:21

Njemačka: Heinevetter, Wolff (19 odbrana), Grensheimer, Lemke, Wiencek 2, Reichmann, Glandorf 4, Pekeler, Fath 3, Groetzki 4, Hafner 3, Kuhn 1, Ernst, Pieczkowski, Kohlbacher 1, Drux 2.

Katar: Šarić, Al-Abdulla, Marbouk, Alsaltialkrad, Roine 4, Capote 9, Al-Karbi, Murad, Abdelhak, Alrayes 1, Alsafadi, Sinen, Mallash 2, Madadi 1, Ali 2, Hassaballa 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi