Crnogorke bez prilike da odbrane naslov

Španija i Norveška u finalu

Crnogorke bez prilike da odbrane naslov

E. Škorić

U finalu Evropskog prvenstva za rukometašice igrat će Španija i Norveška.

Crnogorke neće odbraniti naslov u Budimpešti jer su u polufinalu poražene od Španije. Španjolke su imale sjajno otvaranje utakmice, vodile su na poluvremenu 13:8.

U nastavku su se Crnogorke poboljšale i počele “ličiti na pravu ekipu”, ali Navarro je bila fantastična na golu Španjolki, pa je zaustavila neke bitne šuteve. U pomalo i neizvjesnoj završnici, Crnogorke ne koriste priliku da preokrenu. 

Na kraju je Španija slavila sa 19:18 i igrat će u finalu protiv Norveške. Pinedo je sa pet golova predvodila Španjolke, četiri je postigla Manque Gonzalez, po tri Chaves Hernandez i Pena Abaurrea. U crnogorskoj ekipi Radičević je postigla šest golova, Katarina Bulatović četiri.

Norveška je sa 29:25 savladala Švedsku. Loke je u timu Norveške bila najefikasnija sa šest pogodaka, dok je Mork postigla pet, a Koren četiri. Gullden je na drugoj strani postigla devet pogodaka.

Finale se igra u nedjelju, baš kao i utakmica za treće mjesto između Crne Gore i Švedske.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.