Crnogorke bolje od bh. kadetkinja

U prijateljskom susretu

Crnogorke bolje od bh. kadetkinja

Ženska kadetska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine i u drugom prijateljskom susretu u Crnoj Gori je poražena od domaće selekcije (29:18).

Naše mlade rukometašice su okviru priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo odigrale drugi prijateljski susret Crnom Gorom u kojem su pretrpjele poraz.

Nakon prvih 30 minuta Crnogorke su imale prednost od pet golova (14:9). Do sredine drugog dijela, tačnije do 47. minute igralo se gol za gol (21:16). U posljednjih desetak minuta dolazi do pada u igri naše selekcije, mlade bh. rukometašice u tom periodu ne koriste dva sedmerca, te u par navrata loše reaguju u napadu, što Crnogorke koriste i s nekoliko laganih golova, stižu do ubjedljivije pobjede.

Mlada rukometašica Gruda, Josipa Braćić, je sa osam golova bila najefikasnija u našoj selekciji, dok je Dragana Đurić postigla tri, Ivana Sikimić, Matea Nosić i Jelena Boto po dva, dok se jednom u listu strijelaca upisala Ivana Krešić.

S druge strane kod Crne Gore najefikasnije su bile Dijana Ujkić sa šest, te Ivona Pavičević i Anđela Okijević sa po četiri gola.

"Normalno je da nakon poraza od 11 razlike s rezultatom ne možemo biti zadovoljne, iako smo za protivnice imale reprezentaciju o čijim kvalitetima ne treba govoriti. Međutim, raduje to što smo nekih 50-ak minuta odigrale dosta solidno. U posljednjih deset minuta nam je pala koncentracija, što su Crnogorke znale iskoristiti. Ove dvije utakmice nam mnogo znače i mislim da smo na dobrom putu. Uz kvalitetan rad u klubovima, te saradnju nas trenera, kao i konstantna okupljanja, možemo napredovati. Djevojke imaju potencijala, malo smo neuigrani jer smo uoči ove dvije utakmice zajedno odradile deset treninga. Svaki početak je težak, no smatram da samo s redovnim okupljanjima možemo učiniti korak naprijed", govori trenerica našeg nacionalnog tima Mersiha Sarajlić.

Podsjetimo, već narednog vikenda u Hadžićima naše mlade kadetkinje će odigrati dvije prijateljske utakmice sa Crnogorkama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.