Crnogorke šampionke, a gdje smo mi?

Crna Gora slavi rukometašice

Crnogorke šampionke, a gdje smo mi?

Prije tri dana rukometašice Crne Gore osvojile su titulu evropskih prvakinja.

Crna Gora slavi. Mala Crna Gora ponosna je na svoje rukometašice i to s razlogom. U samo godinu dana crnogorske rukometašice su osvojile titulu evropskih prvakinja, srebrenu medalju na Olimpijskim igrama, dok su rukometašice Budućnosti iz Podgovorice klupske prvakinje Evrope.

A, gdje smo mi? Gdje je se nalazi bosanskohercegovački ženski rukomet? Na samom dnu, uostalom kao i mnogi ženski sportovi u našoj zemlji.

Bosna i Hercegovina nema ženske seniorske reprezentacije, dok se sa mlađim uzrastima tek počinje nešto raditi. Krivaca za tešku situaciju u ženskom sportu uopšte, pa tako i u rukometu je mnogo.

U bh. klubovima se gotovo ništa ne radi. Već godinama naši klubovi ne mogu da izbace ozbiljniju rukometašicu, Premijer liga je iz godinu u godinu sve slabija, a klubovi koji obezbijede nastup na evropskoj sceni, često od istog odustaju.

Međutim, i pored svega nabrojanog, nacionalna reprezentacija mora postojati, pa makar svaku utakmicu bila rezultatski ponižena. Alarm je upaljen, a vremena je sve manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.